Sample Questions

TEST REVIEW FOR LOGISTICS SPECIALISTS

1. What is the minimum value for SDR to be credited?

A. $ 50.00
B. $100.00
C. $250.00
D. $500.00

ans. B ref 4-28 (4269)

2. What card column in DD Form 1348-1 do you annotate to request for credit?
a. cc 71
b. cc 72
c. cc 73
d. cc 74

ans. B ref 5-18 (5067)

3. What does S on 2S cog signify?
a. Stores account
b. Inventory Manager
c. Inventory Control Point
d. Store Manager

ans. A ref 2-5 (2001)

4. What fund code do you use for printing service?

a. _C
b. _V
c. _Y
d. _U

ans. B

5. What fund code do you use for crane services?

a. _D
b. _U
c. _W
d. _C

ans. B

6. What project code is used for turn in (BC1)NRFI material?

a. 743
b. 734
c. ZA6
d. Z6A

ans. C ref Chapter 8

7. Who is responsible for the proper utilization of OPTAR, in ships without a Supply Officer?

a. Commanding Officer
b. Executive Officer
c. ISIC
d. TYCOM

ans. A

8. What summary would you find transfer between ships in the same operating budget?

a. A
b. B
c. C
d. D

ans. B ref 5-9 (5035)

9. What are the priorities used for FAD II?

a. 01-04-11
b. 02-05-12
c. 03-06-13
d. 07-09-14

ans. B

10. Who are responsible for the loss and destruction of Supply Dept publications?

a. Leading Chief Petty Officer
b. Division Officer
c. Supply Officer
d. Leading Storekeeper

ans. C ref 1-59 (1190)

11. What are the minimum number of Transmittal copies to be printed?

a. 1 copy
b. 2 copies
c. 3 copies
d. 4 copies

ans. B

12. What type of inventory is used for items that are frequently used/ordered?

a. Bulkhead to Bulkhead
b. Specific Commodity Inventory
c. Velocity Inventory
d. Spot Inventory

ans. C ref 6-14 (6061-5)

13. What form is used for temporary storage of supply/equipage?

a. NAVSUP Form 1149
b. DD Form 1149
c. NAVSUP Form 1348
d. DD Form 1348

ans. B ref 4-69 (4532-1)

14. What appendix of the NAVSUP P-485 do you find the definition of Special Material Content Code (SMCC)?

a. 7
b. 8
c. 9
d. 10

ans. C ref A9-25

15. What Appendix of the NAVSUP P-485 do you find Supply Status Codes?

a. Appendix 7
b. Appendix 8
c. Appendix 9
d. Appendix 10

ans. C ref A9-29

16. After global level setting all AT code 4 that didn’t qualify for SIM item will be what AT code?

a. ATC 1
b. ATC 5
c. ATC 6
d. ATC 8

ans. C ref 6-139 (6650)

17. What AT Code is a NON-COSAL item, which has experience a demand of 2 or more in the last 6 months?

a. ATC 1
b. ATC 4
c. ATC 6
d. ATC 8

ans. B ref A9-5

18. What AT Code is used for NON-COSAL authorized add item based on specific TYCOM authority?

a. ATC 2
b. ATC 4
c. ATC 5
d. ATC 7

ans. C ref A9-5

19. What form is used for Quality Deficiency Report?

a. DD Form 200
b. Standard Form 368
c. Standard Form 364
d. Standard Form 361

ans. B ref 4-40 (4274-5)

20. What Category of Quality Deficiency Report is used for unsafe to personnel?

a. Category I
b. Category II
c. Category III
d. Category IV

ans. A ref 4-41 (4274-4)

21. What Chapter of NAVSUP P-485 ca you find the procedure for surveying property book material?

a. Chapter 3
b. Chapter 4
c. Chapter 5
d. Chapter 6

ans. C ref 5-37 (5125)

22. Which of the following is not part of the accounting spread?

a. Authorization Accounting Activity
b. Bureau Control Number
c. Transaction Type Code
d. Country Code

ans. D ref 9-13 (9102)

23. What stripe is used for MTR with MPD of 03?

a. Blue Stripe
b. Red Stripe
c. Yellow Stripe
d. White Stripe

ans. B ref 8-95 (8323-2)

24. What Document Identifier is used for requisition with exception data?

a. AOA
b. AOE
c. AOD
d. AOD

ans. B ref A4-12

25. How many Force Activity Designator (F/AD) are used?

a. Three (I-III)
b. Four (I-IV)
c. Five (I-V)
d. Six (I-VI)

ans. C ref 3-48 (3046)

26. Where do you turn-in DLR Carcass Material?

a. FISC
b. CRAMSI
c. ATAC HUB/NODE
d. MTIS

ans. C ref 8-92

27. What document identifier do you use to send a follow-up for a cancellation request?

a. AF1
b. AC1
c. AK1
d. AFC

ans. C

28. How many days do you have to process SFOEDL?
a. 10 days
b. 15 days
c. 20 days
d. 1 month

ans. A ref 9-25 (9301-3)

29. What is the default combination when you turn in a safe to DRMO?

a. 25-50-25
b. 50-25-50
c. 30-60-30
d. 60-30-60

ans. B

30. What is the maximum weight for mailing a first class item?

a. 5 oz
b. 11 oz
c. 12 lbs.
d. 70 lbs.

ans. B ref 7-11 (7104)

31. What SFOEDL challenge code is used for “Wrong price” copy of receipt document enclosed, which cites issue activity, quantity and unit price.?

a. A
b. B
c. C
d. D

ans. B ref A9-9

32. What is the Special Material Content Code (SMCC) for magnetic material?

a. M
b. N
c. S
d. X

ans. A ref A9-25

33. What group of spaces includes the Bakeshop?

a. Group I
b. Group II
c. Group III
d. Group IV

ans. B

34. How often do you change combination keyless padlocks in supply spaces?

a. 1 month
b. 3 months
c. 6 months
d. 1 year

ans. C ref 1-39 (1118-K)

35. What is the average endurance level of a repair parts designated as SIM item?

a. 50 days
b. 65 days
c. 75 days
d. 90 days

ans. C ref 6-39 (6169-2)

36. What Signal Code is used for ordering publications?

a. A
b. B
c. C
d. D

ans. D ref A8-18

37. What document identifier is used for turning a DLR overseas?

a. BC1
b. BCA
c. BK1
d. BK2

ans. A

38. What column in DD Form 1348-1 is used for monitoring activity?

a. Fund Code
b. Distribution Code
c. Media and Status Code
d. Routing Identifier

ans. B ref 3-17

39. Who is the inventory manager of 2S Material?

a. NAVICP
b. NAVSEA
c. NAVAIRCOM
d. NAVSUP

ans. B ref A18

40. How many digits are in an electronic APL

a. 8 digits
b. 9 digits
c. 11 digits
d. 12 digits

ans. A

41. What part of COSAL is the Storeroom Item/Stock Number Sequence List (SRI/SNSL)?

a. Part I
b. Part II
c. Part III
d. Part IV

ans. C

42. What paperwork is included in shipping a NRFI MTR?

a. NAVSUP 1220-2 ALLOWANCE CHANGE REQUEST
b. PMS FLEET BACK REPORT
c. NAVSUP FORM 1371 (FCFBR)
d. OPNAV 4790/2K

ans. D ref 8-99 (8324)

44. How often are External Material Obligation Validation (MOV)being conducted?

a. monthly
b. quarterly
c. semi-annually
d. annually

ans. B ref 3-165 (3591)

45. What status code would you receive if there is a change in stock number/unit of issue?

a. BA
b. BG
c. BM
d. BV

ans. B ref A2

46. What is the maximum time should the SIM inventory last?

a. 1 week
b. 2 weeks
c. 3 weeks
d. 1 month

ans. B ref 6-17 (6062)

47. What is Program I of the Future Years Defense Plan (FYDP)?

a. Operating Forces
b. General Purposes
c. Intelligence and Communication
d. Guard and Rescue

ans. A ref 9-9 (9021)

48. What Standard Subject Identification Code (SSIC)is used for operation and readiness?

a. 3000 series
b. 5000 series
c. 7000 series
d. 9000 series

ans. A

49. Where do you store Helium gases?

a. Storeroom below water line
b. Main Storeroom
c. Weather decks
d. HAZMAT Locker

ans. C ref 4-77 (4658)

50. In posting receipt with substitute stock number in R-Supply, what overriding code is used?

a. R
b. S
c. T
d. V

ans. B

51. What is the first position of the fund code?

a. Stores Account
b. Inventory Manager
c. Code/Description
d. TYCOM Holder

ans. D ref A30

52. If you transfer material excess to MTIS, who will get the credit?

a. Ship
b. ISIC
c. TYCOM
d. None

ans. C

53. What Source Code is used when the item requested was not in-stock?

a. A
b. B
c. C
d. D

ans. D

54. What FSC apply to Forms and Publications fall under?

a. 01-09
b. 10-20
c. 50-60
d. 90-00

ans. A

55. Who assigns the date/time group in messages?

a. Supply Department
b. Admin Department
c. Communication Department
d. Weapons Department

ans. C

56. To make sure all configuration changes are inputted in R-Supply by 3M Coordinator, what form should have been completed?

a. Allowance Change Request (NAVSUP 1220-2)
b. Configuration Change Request (OPNAV 4790/CK)
c. OPNAV 4790/2K
d. Fleet COSAL Feedback Report

ans. B

57. What is the width of a standard aisle in a storeroom?

a. 15”
b. 20”
c. 25”
d. 30”

ans. D ref 4-73

58. What is the most effective tickler file program?

a. Alphabetical
b. SSIC
c. Numerical
d. Chronological by date

ans. D

59. How many days prior to deployment may a ship modify their FAD?

a. 20 days prior
b. 60 days prior
c. 90 days prior
d. 120 days prior

ans. C

60. What form is used to report a transportation discrepancy?

a. SF 361
b. SF 364
c. SF 365
d. SF 368

ans. A ref 4273

61. Which is the only fund used for procurement of gifts and mementos?

a. OPTAR
b. MWR
c. Official Representation Funds (ORF)
d. TYCOM Special Funds

ans. C

62. How many days may a SUPPO hold personal property of a deserter?

a. 60 days
b. 90 days
c. 180 days
d. 181 days

ans. D

63. What status code furnished by the processing point defines, canceled, requisitioning activity authorized cancellation in response to M.O.V?

a. BF
b. BR
c. BS
d. BV

ans. B

64. How many days should you reviewed and processed Unfilled Order Listing (UOL)?

a. 10 days
b. 20 days
c. 30 days
d. 45 days

ans. B ref 9-27

65. Who administers 9Q cog material?

a. NAVSUP
b. GSA
c. NAVSEA
d. NAVICP

ans. B

66. What percent is the acceptable inventory rate for Non-DLR Storeroom item during the relief of the Supply Officer?

a. 75%
b. 85%
c. 90%
d. 95%

ans. C

67. Within how many hours after receipt of NRFI item will the Supply Dept be required to document and package item for shipment?

a. 24 hours
b. 48 hours
c. 72 hours
d. 96 hours

ans. B

68. How many days after reporting aboard a ship does a relieving SUPPO have to make inspection and prepare his report?

a. 10 days
b. 15 days
c. 20 days
d. 30 days

ans. C ref 1-51 (1163)

69. Which of the following is the permanent NICN?

a. 0000-LL-C90-1111
b. 0000-LL-P90-1111
c. 0000-LL-T90-1111
d. 0000-LL-L00-1111

ans. A

70. What is the RDD for mass cancellation?

a. 555
b. 777
c. 999
d. CCC

ans. A ref 3-18

71. What is the acceptable accuracy rate for inventory and location validity?

a. 85% and 90%
b. 90% and 95%
c. 90% and 85%
d. 95% and 90%

ans. B

72. What form is for requesting service from Defense Automated Printing Services (DAPS)?

a. NAVSUP 1250
b. DD FORM 282
c. DD FORM 1348
d. DD FORM 1149

ans. B ref 3450

73. What cog symbol is assigned to General Purpose Electronics Test Equipment (GPETE) material?

a. 7H
b. 7G
c. 7E
d. 7Z

ans. D ref 3279

74. On appropriation subhead 17X4911, what does 11 mean?

a. Type of Fund
b. Particular Fund
c. Cog Manager
d. Type Commander

ans. B

75. Who verifies for water quantity?

a. Medical Officer
b. Engineering Officer
c. Supply Officer
d. Leading Storekeeper

ans. B

76. What document identifier will you receive if your BK2 is rejected?

a. BK1
b. BK2
c. BKR
d. BK3

ans. C

77. On what day of the month does the billing cycle for the Afloat Purchase Card end?

a. 15th
b. 25th
c. 21st
d. 30th

ans. C

78. What project code is cited on all non-aviation ANORS requisitions?

a. 734
b. 743
c. 999
d. 711

ans. B

79. Requisition follow up should be sent to?

a. Nearest FISC
b. SUBLOGSUPCEN
c. Last known holder of the requisition
d. DAAS DAYTON

ans. C

80. What is the standard size of pallet?

a. 40 X 48
b. 48 X 72
c. 40 X 72
d. 36 x 48

ans. A

81. How many digits is the cost code?

a. 8 digits
b. 10 digits
c. 12 digits
d. 14 digits

ans. C

82. What size is the key padlock to Supply Spaces?

a. 1”
b. 1½ “
c. 2”
d. 2½”

ans. B

83. What is the maximum unit cost of an item to qualify Pre-Expended Bin (PEB)?

a. $ 25.00
b. $ 50.00
c. $ 75.00
d. $100.00

84. What is the BK2 Response Code for “CARCASS TURNED IN ON DIFFERENT DOC NUMBER?

A. “A”
B. “B”
C. “C”
D. “D”

ans. B

85. What is the Fund Code for Charter and Hire?

a. _C
b. _D
c. _K
d. _U

ans. C

86. What is the mode of shipment code for Surface Parcel Post?

a. 9
b. G
c. H
d. X

a. B

87. What is the note code for Maintenance Assistance Modules (MAMS)?

a. 6
b. N
c. M
d. R

ans. N

88. What is the Cognizance symbol for ship’s store items?

a. 9Q
b. 1Q
c. 9X
d. 1X

ans. B

89. What are the external MOV Cycle 2 dates?

a. April 05 – June 20
b. Apr 20 – June 05
c. March 05 – June 20
d. March 20 – June 05

ans. B

90. What class of personal effects is “BONDS”?

a. Class 1
b. Class 2
c. Class 3
d. Class 4

ans. D

91. What Material Control Code is for a Field Level Repairable?

a. D
b. E
c. G
d. H

ans. A

92. What can be modified in a requisition?

A. SUPPLEMENTARY ADDRESS
B. QUANTITY
C. ROUTING IDENTIFIER
D. NATIONAL STOCK NUMBER

ANS. A
93. WHAT IS THE FLASH POINT OF FLAMMABLE MATERIAL?

A. 75F
B. 100F
C. 125F
D. 150F

ANS. B
94. WHAT IS THE ADVICE CODE FOR “OBSOLETE BUT STILL REQUIRED MATERIAL?

A. 2B
B. 2E
C. 2F
D. 2G

ANS. C

95. WHAT RDD INDICATES EXPEDITED HANDLING REQUIRED?

A. 333
B. 444
C. 555
D. 777

ANS. D

96. WHAT DOCUMENT IDENTIFIER CODE IS USED FOR DEMAND REPORTING OF LOCALLY PURCHASED ITEMS TO PROVIDE THE NAVICP WITH A BROADER DEMAND BASE FOR IDENTIFYING, FORECASTING AND POSITIONING MATERIALS TO MEET REPETITIVE FLEET REQUIREMENTS?

A. DAH
B. AOB
C. A0E
D. DHA

ANS D REF 3-61 (3057)

97. WHAT ROUTING IDENTIFIER CODE IS USED FOR NAVSEA OPN INITIAL OUTFITTING ACCOUNT REQUISITION?

A. N32
B. N35
C. NUV
D. NVU

ANS. C REF 3-100

98. WHAT PROJECT CODE IS USED FOR MAMS INITIAL NAVSEA OPN INITIAL OUTFITTING ACCOUNT REQUISITION?

A. ZL0
B. ZL9
C. ZH6
D. ZH9

ANS. B REF 3-100

99. WHAT FUND IS USED TO PROCURE NEWSPAPER, MAGAZINES AND OTHER PERIODICALS REQUIRED FOR OFFICIAL USE?

A. MWR FUND
B. OFFICIAL REPRESENTATION FUND
C. SHIP’S OPTAR
D. SPECIAL FUND

ANS. C REF 3-113 (3438)

100. WHAT ROUTING IDENTIFIER CODE IS USED FOR GLOBAL GEOSPACIAL INFORMATION AND SERVICES (GGI&S)(FORMERLY MAPS, CHARTS AND GEODETIC PRODUCTS)?

A. NDZ
B. NFZ
C. H8M
D. HM8

ANS. D N REF 3-129 (3470)

101. WHAT TYPE OF INVENTORY REQUIRES THE PHYSICAL COUNT OF ALL ITEMS COMPRISING A GENERIC SEGMENT OF MATERIAL? (I.E, ITEMS STOCKED UNDER THE SAME COGNIZANCE SYMBOL OR FEDERAL SUPPLY CLASS)

A. BULKHEAD TO BULKHEAD INVENTORY
B. SPECIFIC COMMODITY INVENTORY
C. SPECIAL MATERIAL INVENTORY
D. VELOCITY INVENTORY

ANS. B REF 6-13 (6061)

102. WHEN RELIGIOUS SERVICES ARE NOT AVAILABLE ONBOARD THE SHIP, THE COMMANDING OFFICER MAY INVITE A CHAPLAIN OR CIVILIAN CLERGYMAN AND CHARGE THE _________________?

A. MWR
B. TYCOM CENTRAL FUND
C. SHIP’S OPTAR
D. ISIC

ANS. C

103. WHAT KIND OF MATERIAL IS COGNIZANCE SYMBOL “OK”?

A. LIBRARY (BOOKS, PERIODICALS)
B. DIVING GEAR
C. BOOTS AND COVERALLS
D. MEDICAL

ans. A

104. How many digits make up the Transportation Account Code (TAC)?

a. 4 digits
b. 5 digits
c. 16 digits
d. 17 digits

ans. A ref 7-16

— END —

Comments
  1. Jason says:

    You have a typo on question # 94 about advice code on obsolete but still required material. The correct answer is 2F, but 2E (free issue) is shown as the answer. Im sure it was a typo, but wanted to post incase people are studying this for the exam. Great work by the way putting this altogether! I really appreciate your hard work and effort!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s